Stigla beba,a šta sad?

Kada stigne beba potrebno je da u kući odmah imate sledeće:

Pelene – za jednokratnu ili višekratnu upotrebu, u zavisnosti od toga za šta se odlučite.
Staklene flašice za bebe  – bar 2, različite veličine, kao i rezervnu cuclu za flašice, četku za pranje flašica i cucli, termos za flašice.
Varalica – mišljenja o tome da li je varalica potrebna su podeljena, ali je svakako zgodno koristiti je za uspavljivanje ukoliko je beba prihvati
Iz apoteke – trebaće vam sapun, bebi ulje za masažu, šampon za bebe, Pavlovićeva mast, štapići za uši, vlažne maramice, vate/tupferi, fiziološki rastvor, povidon jod, sterilne gaze – komprese veličine 5x5cm (može nekoliko komada  10x10cm za svaki slučaj) i papirni flaster za previjanje pupka. Osim toga, trebaće vam češalj i meka četka, makazice za nokte, kao i toplomer za bebe.
Što se tiče garderobe, nešto sa čime biste trebali da počnete su bodići ili benkice (bar 5 komada), zeke – štrample sa i bez rukava (3-4 komada), pantalone (sa stopicama i bez) i čarape (bar 3 para), benkice (3-4 komada) i kapice (bar 2 komada), peškiri za kupanje – postoje peškiri za kupanje sa kapuljačom, oni su najpogodniji.

Krevetac i dušek: Najbolje rešenje je krevetac od drveta, sa stranicom koja može da se podiže i spušta. Još neke korisne mogućnosti su na raspolaganju, poput fioke za posteljinu i točkića. Važno je da znate da se u većini slučajeva dušek kupuje odvojeno i da bude isključivo namenjen bebama. Ako se odlučite za korišćen krevetac, potrudite se da bar dušek bude nov, iz gore navedenih, kao i higijenskih razloga. Dalje, biće Vam potrebna posteljina. Komoda za presvlačenje je koristan dodatak u koji možete smestiti pelene i sve što vam je potrebno prilikom presvlačenja bebe. Savetujemo da tokom presvlačenja, dok je beba na komodi, sve vreme budete uz nju, kako kada postane aktivnija ne bi pala sa komode.Kako biste tokom povijanja dodatno osigurali bebu, preporučujemo da koristite podloge za povijanje, izrađene od bezbednih materijala koji ne klize, sa izdignutim ivicama kako se beba ne bi okretala. Lako se čiste i jednostavne su za održavanje. I možda, jedan bejbi alarm posebno ako stanujete u većoj kući ili stanu. Kolica za bebe. Danas postoji velik izbor kolica raznih proizvođača, sa mnogobrojnim mogućnostima i dodatnom opremom, od kojih će na kraju zavisiti i cena. Jedna veoma značajna karakteristika jeste kada kolica prate rast deteta, tj. kada su dostupni  rasklopivi modeli sa kojih se sedište (jaje) skida i pretvara u sedište za automobil, ili se koristi kao nosiljka. Prema ovim karakteristikama, kolica se dele na klasična, 2 u 1 i 3 u 1 modele. Auto sedištaU slučaju da niste kupili kolica uz koja dolazi i auto sedište, njega možete kupiti odvojeno. Postoji pet grupa dečijih auto sedišta koje pokrivaju period od kada se dete rodi, pa dok ne napuni 12 godina. Njihalica – Iako ih u početku neka deca ne prihvataju, ležaljke-njihalice su posebno korisne, a naročito za decu koja vole da razgledaju okolinu. Neretko se dešava da je decu teško uspavati tako što ih postavite da gledaju u plafon a ona ipak žele da gledaju u nešto što se pomera, svetli ili svira pre nego što zaspu. Što se tiče težine bebe, potrebno je da prilikom kupovine proverite do koliko kilograma je nosivost ležaljke da bi se izbegla mogućnost da se beba iz nje prevrne.

Slične novosti

preloader