Kako izabrati najbolji dečiji auto na baterije?

Poznato je da mališani vole da imitiraju sve što roditelji rade. To je naročito izraženo pri biranju igračaka, vole da se ponašaju “odraslo i važno” pri čemu se devojčice najčešće opredeljuju za tematske setove kao što su kuhinje za lutke, a dečaci za automobile sa garažama i radionicama, ali možete li zamisliti njihovo oduševljenje kada voze skoro – pa pravo vozilo? Automobil ili motor na akumulator! Automobili i motori omogućavaju upravo to – da se ponašaju odraslo i važno, da upravljaju sami, da određuju pravac i smer kretanja, menjaju brzine, koriste zvučne i svetlosne signale i upravljaju gotovo samostalno. Takva vozila predstavljaju savršen izbor za poklone za praznike i rodjendane i deca će se im se jako obradovati.

Ove igračke su postale vrlo atraktivne i poželjne. Automobili na akumulator namenjeni su deci od 2 do 7 godina i težine do 40 kg. U zavisnosti od modela to su gotovo identične replike pravih vozila.Pokreću ih baterije I akumulatori od do 6 ili 12 volti. Jedno punjenje baterija omogućava neprekidnu vožnju od oko 90 minuta. Pojedini proizvođači isporučuju i baterije i akumulator uz model i garanciju na 6 meseci koja se odnosi na elektriku. Svi modeli poseduju i daljinski upravljač dok manja deca ne savladaju u potpunosti vožnju tako da odrasli imaju mogućnost upravljanja. U slučaju dostavljanja na kućnu adresu autići se isporučuju u transportnim kutijama. Potrebno je njihovo montiranje za šta je potrebno uputstvo. Automobili na akumulator uobičajeno imaju mogućnost rikverca i dve brzine za kretanje unapred. Brzina kretanja unapred je nešto preko 5km/h što odgovara brzom hodu odnosno sporom trčanju. Pritiskom na papučicu deca mogu regulisati brzinu kojom će se kretati auto na akumulator. Kvalitet izrade i opremljenost se konstantno unapređuje. Automobili na akumulator kod novijih modela standardno poseduju: gume na pumpanje, amortizere na točkovima, svetlosne I zvučne efekte, indikatore napunjenosti baterije, mp3 plejere za muziku itd. Takođe, noviji modeli poseduju mogućnost otvaranja vrata i gepeka. Reč je o licenciranim verzijama najpoznatijih brendova automobila. Zadivljujuće je koliko ove igračke brzo razviju tehniku upravljanja i motoriku kod Vašeg deteta. Praktično, svuda u svetu postali su najdraža igračka za igranje na otvorenom.Napraviti pravi izbor nije nimalo lako. Ponuda je raznovrsna i zato sledeće stvari morate uzeti u obzir pri kupovini ovakve igračke:

Kvalitet motora, garancija i kvalitet baterije

Motor je srž vozila zato mora biti kvalitetan, jak da podnese težinu deteta. Nije da Vam treba kasko osiguranje, ali ako se bilo šta desi omiljenoj igrački Vašeg deteta voleli biste da kvar sredite što pre. Kako biste se osigurali da se baterije neće brzo istrošiti potrebno je da autić ima dugotrajnu bateriju, većeg kapaciteta, napravljenu od visoko kvalitetnih ćelija, koje pružaju maksimalno trajanje i performanse.

Bezbednost

Iako ne razvijaju velike brzine bezbednost dece je na prvom mestu, pa je potrebna adekvatna bezbednosna oprema u vidu obaveznog pojasa, a nije lose da dete nosi kacigu ili štitnike za laktove i kolena, ako vozi motor.

Kvalitet materijala i izrada

Materijal koji se koristi bi trebalo da bude čvrst i dugotrajan. Ovi automobili su napravljeni od plastike koja mora biti izdržljiva i fleksibilna kao zaštita od udaraca i da apsorbuje udarac. Ovde važi pravilo “koliko para toliko muzike” jer su najjeftiniji modeli obično izrađeni od materijala lošijeg kvaliteta.

 

Kontrola i upravljač

Kod kontrola je bitno da ih dete može lako dohvatiti. Neki automobili imaju dva načina upravljanja: dete samo vozi pritiskajući pedalu za gas i okrećući volan za upravljanje ili se autom upravlja pomoću daljinskog upravljača.

Oprema

Proizvođači opremaju modele različitim dodacima kao što su amortizeri, vrata koja se otvaraju, silikonski i gumeni točkovi, mp3 priključci, i različiti svetlosni i zvučni efekti. U dodatnu opremu spadaju i rezervne baterije i punjači. Sve ovo, utiče na konačnu cenu vozila.

Želja deteta

Poslednje, ali ne i manje važno je želja deteta. Sigurni smo da znate omiljeni model i boju koju dete želi, da li je naklonjenije autiću, motoru ili čak –traktoru! Na tržištu možete naći i skoro sve licencirane verzije najpoznatijih brendova automobila koji zaista izgledaju kao mini verzija pravog modela.

 

 

 

 

Slične novosti

preloader