Igranje sa interaktivnim igračkama… Zašto?

ZAŠTO JE IGRANJE SA INTERAKTIVNIM IGRAČKAMA VAŽNO ZA DECU

Svrha interaktivnih igračaka nije ograničena samo na zabavu, već i na učenje. Interaktivne igračke imaju više funkcija koje su usmerene na razvoj dece.

1. Poboljšanje kognitivnih veština

Interaktivne igračke pomažu deci da prepoznaju boje, razviju pamćenje i razviju veštine rešavanja problema. Deca takođe prilikom igranja sa određenim interaktivnim igračkama uče o brojevima, veličinama I oblicima.

interaktivna igračka pertini

2. Razvoj socijalnih veština i koncentracije.

Važno je da deca znaju i savladaju socijalne veštine od malih nogu. Neke interaktivne igračke kod dece razvijaju razumevanje emocija, saradnju sa drugima, razvijaju moć slušanja i koncentraciju.

3. Uče o svetu koji ih okružuje

Pojedine interaktivne igračke decu uče o pojmovima i svetu oko njih. Na taj način deca se upoznaju sa svrhom i nazivima životinja, zanimanjima i funkcijama u društvu.

Lutka Petra Pertini

4. Razvoj mašte i logike

Deca koriste svoju logiku i maštu igrajući se sa igračkama i razvijaju fleksibilnost u razvijanju i pričanju priča. Interaktivne igračke takođe razvijaju svest i prepoznavanje okruženja.

edukativna igračka Pertini

 

5. Razvoj motoričkih veština

Pojedine interaktivne igračke rade na razvoju delova tela, kao što su noge, ruke i prsti, kako bi uravnotežili i razvili dečje fizičke sposobnosti. Ovo je neophodno za dalji rast dok istražuju okolinu koja ih okružuje.

guralica Pertini

6. Razvoj govora i učenje

Interaktivne igračke koje od dece traže da odgovore na postavljena pitanja kod dece osim sposobnosti učenja, razvijaju i govor

Pertini igračke

Na tržištu su dostupne brojne interaktivne igračke. Kod odabira je veoma važno izabrati igračke proverenih brendova, jer je na njihovom osmišljavanju i izradi radio tim stručnjaka. Te interaktivne igračke su prošle brojna istraživanja i ispitivanja pre nego što su izašle na tržište. Iz svoje ponude izdvajamo najsavremenije i najkvalitetnije interaktivne igračke koje imaju sve ili većinu nabrojanih funkcija: Lutka Nina balerina, Lutka Petra, Baby wee, sve Vtech igračke…

 

Preuzeto sa: pertinitoys.com

Slične novosti

preloader